Thursday, 23 August 2012

Sekali Lagi Diuji :'(

Assalamualaikum semua..


Pejam celik pejam celik dah raya ke-5 dah hari ney..Aku rasa tak terlambat lagi nk ucap SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN kt bloggers semua..Raya? Masa aku kt hostel tu hari, memang aku bkn maen EXCITED nk balik rumah beraya..tapi rupanya raya aku tahun ney tak macam raya aku sebelum2 ney..tak meriah mcm sebelum2 ney..Kenapa??

Aku tak nak semua ney terjadi..aku tak nak pape musibah datang menimpa keluarga aku..kalau boleh aku nak semuanya berjalan lancar..sihat2 belaka..tapi kita hanya mampu merancang, tuhan yg menentukan kann ? sekali lagi keluarga aku ditimpa dugaan yg besar..Abg ngah aku sakit..Invertebral disc dyew terkeluar dr vertebra dan cucuk pd saraf..so dyew akn rasa sakit sgt..puncanya dyew mmg selalu jatuh terduduk..so akn bg effect kt tulang belakang dyew..then law nk buat operation,makan masa yg lama untk sembuh..kena MC 6bln tanpa gaji..hutang cpe nk byr? hurmm..then kalau nk buat laser,berisiko tggi lak utk trpotong saraf n akan sebabkan abg aku tempang..sampai teruk mcm tuhh skali..mmg nmpk mcm simple..bnda kecik je..tp yg menanggung abg aku, keluarga aku..org lain tak tahu apa yg aku rasa.. :'(

Yg buat aku makin risau bila mak aku punn jadi susah hati jgk..asyik termenung fikirkan tentang abg aku..ibu mana yg tak sayangkan anaknya kann ? buat itu termenung, buat itu menangis..mak aku sendiri dah ckp kt aku yg fikiran dia takde kt rumah..fikiran dyew asyik tumpukan kt abg ngah aku..haihhh.."mak,bersabarlah ea..bnyk2kn berdoa..semua yg berlaku ada hikmahnya..tawakal je kpd Allah.."

Aku tahu..bukan senang nak hadapi sesuatu masalah, sesuatu musibah..kena ada betul2 ketabahan hati..ya Allah, aku kuatkanlah hati aku, hati keluargaku, hati kedua ibu bapaku.. sesungguhnya kami ini hanyalah insan yg lemah..Bila aku terpandang wajah ibu aku, hati aku jd sayu..aku terfikir, betapa tabahnya ibu aku hadapi semua ney... tambahan pula keadaan ayah aku yg tak brapa sihat tuhh..selalu sgt sakit dada..buat kerja sikit sakit dada..mungkin saluran pd jantung dyew dah semakin sempit balik..aku punn dah jadi risau..kalau time aku cuti boleh lahh aku jenguk2 mak ayah aku kt rumah ney..ney kalau aku dah balik hostel..? mcm mne kalau pape jd? hurmmm...ya allah..kau lindungilah kedua ibu bapa aku..makin lama aku makin risau :'(

Hurmm..aku rasa sampai sini jelaa yg sempat aku cerita..hati aku punnn skrg jd tak tentu arah..semoga hati ney bertambah tenang esok..aminnn...sebelum tuhh aku nak mntk maaf lahh kat kawan2 rapat aku sbb aku tak sempat nak g beraya rumah korg n korg un tak boleh nk dtg umah aku..mntk maaf sgt2 ea kawan..hope korg faham aku :'(


~ SEKIAN, TERIMA KASIH ~



Wednesday, 27 June 2012

cuci tangan .

Assalamualaikum..

alahai..rajin plak aku nk update entry baru kann..hee..dah aku tak tahu nak luah kt siapa lagi selain ALLAH..so aku luahkan jela kt sini..tengs pada yg sudi menbaca entry aku kali ney :)

photoshoot..

mungkin aku dah tak nak terima apa-apa tawaran untuk photoshoot lagi..bukan sebab aku tak minat..tapi...hermmm..sebab aku selalu sangat menunding jari salahkan orang lain...sedangkan aku ney ha punn bukan bagus sangat..bukan cantik sangat..aku memang tak nafikan yang aku minat sangat bidang photography ney..amik2 gambar..nak2 pulak bila aku dah bercinta dgn si dia yg kaki photoG..dia jugak yang tambahkan minat aku dalam bidang tuhh...sampai aku naek syok amik2 gambar & upload kt FACEBOOK tuhh..aku suka berkongsi gambar2 aku..bercerita tentang kisah hidup aku kt situ..maksud aku FACEBOOK..aku bukan mengejar POPULARITI..tapi aku SUNYI..aku tak ada siapa2..yg betul2 faham aku, dengar masalah luar dalam aku..tak ada wey..sebab tuhh aku suka melayan FACEBOOK..

okeyy..back to the story..

aku TERPAKSA tinggalkan semua yang aku minat tuhh demi DIA..demi kata2 yg dia dah keluarkan kat aku masa kteowg gaduh beberapa hari lepas..hati aku betul2 tersentap sekali lagi..terpaksa..biarlah..demi menjaga hati si DIA yang aku SAYANG sangat..mungkin susah aku nak TINGGALKAN semua bnda yg aku MINAT tuhh sekarang..tapi sikit2 lama2 nanti boleh lahh kann ? jangan terkejut kalau lepas ney aku BERUBAH mendadak..tu tak mustahil k? demi kebaikan..mungkin DEACTIVE fb selama2nya? mungkin pakai fon yg tak ada CAMERA? mungkin aku akan ke tepi kalau kawan2 aku snap pic? takpe..aku redha..mugkin aku terlena dalam nikmat KEDUNIAAN sebelum ney..sampai terlampau obses ngn gambar2..sampai terleka dgn CINTA sesama MANUSIA hingga lupa CINTA kepada ILAHI..aku bukan bajet mcm ustazah..tapi dah ada sedikit keinsafan dalam diri..alhamdulillah..mungkin doa aku sedikit sebanyak dah diterima ALLAH.. :)

sebaliknya..

aku tak kesah kalau dia nak teruskan minat dia..aku sentiasa SOKONG minat dia..aku tak nak KONGKONG hidup dia..aku tak nak dia rasa bosan terhadap aku..aku SAYANG dia..TERAMAT SANGAT..kadang2 tuhh, ada jugak beberapa perkara yang buat aku kecik hati dgn dia..tapi aku DIAM.."alahhh,lama2 aku lupa lahh pasal tuhh.xpe", hati aku berkata..mungkin aku ney MENGADA, cepat TERASA HATI..tapi kena ingat,kalau tak ada angin,macam mana pokok boleh bergoyang? kann ? hermm..biarlah setakat ney je orang ramai kenal aku..setakat 27 JUN 2012..aku takkan BERGAMBAR or PHOTOSHOOT lagi,aku takkan MENYANYI kt mana2 lagi..biar semua tuhh antara aku dgn tuhan je yg tahu..INSYALLAH..ALLAH tuhh maha ADIL..dia tahu apa yg terbaik untuk HAMBANYA..mudah-mudahan..aminn...

bersabarlah kau wahai HATI...


dah panjang lebar aku mmbebel ney..tisu punn makin banyak BASAH ney..haha..sampai sini jelah luahan dr sedalam2 hati aku kali ney..terima kasih kepada yg sudi MEMBACA..salam :)

~SEKIAN~

Tuesday, 26 June 2012

risau .

Assalamualaikum semua...


akhirnya terbuka jgk blog ney utk di update kannn. bukan tak nak update. tapi ada je masalah yg datang. berduyun-duyun hempap atas kepala aku ney. berat sangat ! masalah si dia, duit, kolej. bnyk lg lahh. sampai aku punn rasa yg aku da tak mampu nk hadapi semuanya.

si dia..

gaduh lagi. tak habis2 gaduh je bulan ney. sedangkan bulan ENAM ney lahh yg aku tunggu2 dalam setahun. aku suka sangat bulan 6. mcm ada LUCK pada nombor tu. tapi bukan tuhh yg aku nk ceritakan. tu hari gaduh pasal dia pergi SHOOT PEREMPUAN lain. ye, perasaan CEMBURU membuak2 dlm hati aku ney. bukan aku tak faham MINAT dia, tapi aku terlampau SAYANGKAN dia sampai tak nak dia JATUH HATI kt PEREMPUAN lain. nak tahu sebab apa aku takut sangat kalau dia g shoot org lain? cuba bayangkan bila seorang lelaki ambil gmbr prmpuan, msti dia tenungnya prmpuan tuhh. biarlah prmpuan tuhh hodoh skalipun. tp walau mcm mne punn, msti ad terdetik kt hati tuh, "eh,comelnya dia" , "pandainya dia POSE" or "kenapalah awek aku tak mcm dia". tu lahh yg bermain2 dlm fikiran aku sebenarnya. mungkin tak logik, tp 2 lahh yg aku fikirkan sampai aku tak dapat nak kawal emosi. dia pujuk. then oke balik. tp bila aku tgk balik dyew upload gmbr2 prmpuan tuhh, aku jd CEMBURU balik. susah aa mcm ney. so aku amek kptsn tak LIKE n tak TENGOK ap yg dyew da upload. mmg tak sanggup. sorry k syg. hope awk faham. so skrg kita da oke kann? jgn la gaduh2 lg. sy dah PENAT. lg 3 hari kann kita nk jpe? k sygg ? :)

kewangan...

okeyy. pasal duit, mmg semua org akn hadapi masalah dlm hal ney. kann? aku punn satu. boros sgt. pantang ada duit kt tangan. tak pernah nk brjimat kann? haaa. smlm baru je masuk duit elaun. tp da pakai. da la naek sem nk pkai bnyk duit. mana nak cari weyy. nampaknya kau kenalah ikat perut ney bila balik sana nanti aen. limitkn makan. puasa. alang2 dpt saving, dpt kuruskan badan cket. kann ? hehe. pandai2 lah aku kt sana nanti. insyallah :)

kolej..
haaa. ni lg satu mslh. tu hari warden ada mesej aku. dia bgthu aku yg aku kena tuker rumet nanti. rumet aku dok blok C and aku blok B. still blok yg lama aku stay sblm ney. sedangkan sem 4 semua kne transfer stay blok C. tp asl aku tak? bila tnya kenapa dyew ckp sbb rumet aku FISIO kne dok blok C. n nursing sem 4 sume kene stay blok B lg. hbs tuhh sem 3 nk campak mne? alasan tak logik lahh kann? aku tny rumet aku un dyew xtahu. ada ke patut? rumet bukan bole buat main. kalau dapat rumet yg teruk, habislah aku. herrmmm. 2 yg buat aku susah hati skrg ney. rasa tak nak balik sana un ad taww :'(

hermmm. aku rasa cukuplah smpai ney je utk entry kali ney. terima kasih kerana sudi membaca apa yg aku membebel kt atas ney k. hee. assalam :)

~SEKIAN~


Friday, 15 June 2012

cuba jadi KUAT !

Assalamualaikum bloggers :)
Memang lama betul aku tak UPDATE blog ney kann..
Sampai dah berbunyi CENGKERIK da :D
Maklumlah, CUTI SEMESTER...
Mana tak busy kannn :)

Hermm...actually macam2 cerita yang datang dalam HIDUP aku beberapa hari ney..
Tapi yg paling 'SAKIT'..,sebab 'DIA'..
Ntahla..tak tahu n cakap macam mana...
nak kata aku KUAT JELES,memang patut pun aku JELES..
dulu DIA pernah JANJI takkan SHOOT PEREMPUAN lain kalau aku punn tak pergi SHOOT ngn LELAKI laen..
so aku punn ikutkan jelaa apa yg DIA nak..
member2 LELAKI aku ajk g SHOOT suka2,aku fikir dua kali dulu nak pergi ke tak..
semua demi nak JAGA HATI dia..sumpah aku SAYANG dia TERAMAT SANGAT !
tapi SEMALAM....aku ingatkan dia g shoot ALAM SEKITAR...
aku punn biarkan jelaa..alih2 shoot MODEL rupanya...
adehhh..agak TERKILAN sikit laaa..
then pagi td aku tgk gambar DIA..aku sukaa sangat GAMBAR dia yg DIA baru UPLOAD tadi..rasa RINDUU sangat kt dia..so aku punn TENUNG lahh lama2 GAMBAR dia tuhh..RINDU punya pasal..
then aku tgk JARI dia...macam ada SOMETHING yg TAK KENA..

tengok JARI dia.. :'(

ye,mmg punn..CINCIN..dia tak pakai CINCIN kteowg..berderai AIR MATA aku ke PIPI..
rasa SEDIHHH sangat..tapi dia mmg akan cepat FAHAM kenapa aku tiba2 tak ada mood..
so dia EXPLAIN dr A-Z kenapa dia tak pakai CINCIN tuhh..
aku bukan tak faham dia...tapi kalau aku,aku keluar g KEDAI RUNCIT dpn rumah tuhh punn aku pakai cincin..
aku takut kalau terjadi apa2 kt aku dalam PERJALANAN,sekurang2nya CINCIN tuhh ada kt JARI aku buat kali terakhir..
tapi takpe lahh..benda KECIK je punn kott..tak elok nk BESAR2KAN..isn't it ?

hermmm...selalunya BULAN ENAM ney bulan yg aku tungu2kn,bulan yg aku SUKA SANGAT..
tapi BULAN 6 tahun ney,langsung tak BERMAKNA apa2 bg aku,mcm2 dugaan dtg kt aku..semua aku TANGGUNG sorg2..kenapa ea?
masalah si DIA,masalah KAWAN,masalah DUIT,masalah KESIHATAN..
semua aku TANGGUNG SENDIRI..tapi takpe lahh...aku tahu ALLAH sentiasa ada bersama aku..
aku yakin AKU KUAT ! aku boleh atasi semuanya :) insyallah...dengan izinnya..aminn :D

~SEKIAN~

Sunday, 29 April 2012

hargailah SI DIA sebelum TERLAMBAT..

assalamualaikum semua..
setelah sekian lama tak update bolg ney kann ?
busy dgn PRAKTIKAL lahh..
so sekarang je saya curi masa utk update blog ney jap..
now sy dah balik SG BULOH dari KLANG..
lagi seminggu nk FINAL EXAM..
so mulai malam ney,da kena START struggle da..
pape punn,wish me LUCK okeyy ? :)

actually,
aku just nk cakap apa yg aku NAMPAK dgn MATA KEPALA aku sendiri je..
tak ada NIAT nak TOKOK TAMBAH cerita..
aku cukup2 tak suka bila nampak or jumpa LELAKI yg GATAL2 ney..
kalau GATAL2 tuhh SINGLE, tak pe laa jgk kann..
ney dah ada AWEK.. awek cukup punya CUNN lahh..
tapi aku still TAK FAHAM apa yg LELAKI tuhh nak lagi..
tak cukup ke dah dapat awek yg LAWA tuhh ?
penat2 kau USYA dia, last2 kau CURANG belakang dia..
aku sebagai pihak PEREMPUAN,jadi SEDIH bila kau buat awek kau mcm tuhh..
aku sedar aku punn bukan BAIK sangat..
tapi sekurang2nya aku dah ada PENDIRIAN TETAP..
aku dah BERUBAH sekarang..
tentang MASA LALU aku,biarlah tinggal SEJARAH dan jadikan PENGAJARAN..
setiap MANUSIA berhak BERUBAH kann ? o.O

aku punn tak salahkan 100% kt LELAKI yg PLAYBOY ney..
sbb PEREMPUAN punn mmg ada yg PLAYGIRL..
tapi aku kann da gtaw td yg aku just nk KONGSI CERITA tntang apa yg aku NAMPAK..
dulu..,aku pernah jgk BENCI seorang LELAKI ney..
sampai aku LEKA dgn DUNIA aku seketika..
semua org CACI MAKI aku, tapi aku BERSABAR..
sbb aku nak LELAKI rasa apa yg aku RASA bila seorg WANITA tuhh kecawa !
tapi tu duluuu..
semua dah berubah sekarang..
hidup aku hanya ada SI DIA sekarang..
dan INSYALLAH, until JANNAH aku akan dgn dia..


at last but not least,
aku just BERMOHON kpd LELAKI2 di luar sana,
tolonglahh SETIA kt awek2 korg..
sebab kalau korg IKHLAS,JUJUR,SETIA..,
insyallah,TUHAN pasti balas perkara yg sama juga..
hargailah SI DIA sebelum TERLAMBAT...


DEPAN lain, BELAKANG lain o.O

BENCI !!
*maaflahh kalau ada siapa2 yg TERASA dgn ENTRY saya kali ney yerk..sy just meluahkan apa yg TERBUKU kt HATI ney *

~ SEKIAN ~

Wednesday, 18 April 2012

D.U.G.A.A.N

Assalamualaikum saudara saudari cikebum cikebum..
hehehe..dah lama aku tak UPDATED blog ney kann ? 
sy BUSY ngn PRAKTIKAL lahh :D
hermmm..ENTRY kali ney psl SI DIA, MISTA LOVER aku tuhh..
semenjak berapa hari ney aku asyik GADUH ngn dia je..
tak tahulah kenapa..
ada je SALAH FAHAM..
ataupun sebab aku yg EGO ke ???

Tadi punn aku still GADUH dgn dia lagi..
sebenarnya dari PAGI semalam lagi aku dah KECIK HATI ngn dia..
tapi aku je yg MALAS nk BESAR2KAN..
tapi PAGI tadi...,
mmg betul2 aku dah tak tahan..
aku SEDIH sgt dgn apa yg BERLAKU pagi td..
aku nk g KERJA punn tak ada mood..
dah lahh aku PUASA tadi..
sabar jelaaa..
mmg aku cuba BERSABAR...
sebab aku SAYANG dia sangat2..

dan tadi...,
aku terlepas cakap..
aku tahu yg dia SEDIH n KECIK HATI dgn kata2 aku tuhh..
dia BERKALI KALI minta maaf kt aku...
tapi aku KERASKAN hati aku...
ye,aku mmg EGO !
aku ckp "tak payah lahh nak mntk maaf,sbb nnti buat lagi"..
hermmm..
sy mntk maaf wak..awk punn tahu kann kalau sy MARAH sy tak dpt KAWAL DIRI SAYA ?

awak..
kalau satu hari nanti awak dah TAK TAHAN dgn saya,
awak cakap taww...
sy boleh UNDUR DIRI..
sy bukan tak SAYANG awk..
tapi demi KEBAIKAN kita..
demi KEBAIKAN awak..
saya kena TINGGALKAN awak..
saya tak nak tgk awk SEDIH sbb saya..
sebab awak tak BERHAK utk BERSEDIH punn sayang..

dalam DUNIA ney..,
mmg MUSTAHIL utk dapat cinta yg SEMPURNA kann ?
msti ada KEKURANGAN..
dan sebenarnya KEKURANGAN tu lahh yg MENYEMPURNAKAN..
saya tak salahkan awak 100%..
sebab kebanyakan kita GADUH punn sbb EGO saya TINGGI..
saya MINTA MAAF lagi sekali k BADROL ?
saya MALAS nak GADUH GADUH dgn awk..
dah lahh kita JAUH sekarang..
kalau dulu kita gaduh,
boleh lahh gak awak dtg kt blok sy PUJUK sy..
sekarang kita dah lain wakkk...
kenapa.... ?
saya SAYANG awak lahhh :'(

*semoga kita sama sama dapat PERTAHANKAN CINTA kita ney sayang..
aminnnn*

semoga CINTA kita BERKEKALAN until JANNAH <3

~..SEKIAN..~

Monday, 9 April 2012

ALLAH itu MAHA KUASA..

Assalamualaikum semua..hurmmm..boleh tak kalau nk luahkan perasaan kat sini ? sumpah rasa dah tak tertahan sangat..sedih sangat bila benda yang kita tak buat, tapi orang tuduh kita buat...YA ALLAH..ujian apa yang kau ingin duga aku kali ney..lepas satu, satu UJIAN datang..aku cuba jadi KUAT, itupun atas izinmu YA ALLAH..

Aku bukan nak mintak SIMPATI or mengada nak buat ENTRY sedih2 kali ney..tapi aku just nak bagitahu yang aku tak bersalah...kenapa aku ? kenapa orang lain hanya nampak salah aku ? teruk sangat ke aku ? setahu aku, aku tak pernah nak buat something yang boleh mendatangkan KESALAHAN besar or TATATERTIB..tapi kali ini kenapa ? sedangkan RAMAI lagi yg lg WORST dr aku..kenapa aku ? dan kenapa aku ?

Ye,aku mmg MANUSIA BIASA yang sering melakukan KESALAHAN..tapi dlm MASALAH aku ney, timbul isu TAK PUAS HATI..benda yang aku TAK BUAT, dikatakan BUAT ! Hurmm...mungkin aku TAK SEDAR yg aku ada buat SALAH kott? wallahualam...hanya aku dan tuhan je yang tahu..Hanya TUHAN je yang tahu siapa BETUL,siapa SALAH.. sebab semua KERJA yang aku dah buat selama ney, aku IKHLAS..tak tahu plak ada yang DENGKI..aku tak salahkan sesiapa..dan aku tak pernah nak rasa BERDENDAM dgn siapa2..aku REDHA..sebab aku tahu ALLAH tuhh MAHA ADIL,MAHA KUASA..

Kepada yang TERLIBAT..jangan RISAU..aku tak pernah terlintas nak BERDENDAM dgn korg..aku TERIMA semua..tak kisah lahh..yang aku boleh buat sekarang,BERSABAR...,REDHA...,TAWAKAL..aku tahu ALLAH sentiasa ada DI SISI aku masa SUSAH SENANG aku..aku HOPE, masalah aku ney tak MELARAT sampai jadi yang makin TERUK..insyallah..dgn izin ALLAH..semoga ALLAH lembutkan hati 'dia' ESOK...aminnn...

TERIMA KASIH lahh kepada KAWAN2 yang CARE bout aku time susah senang aku..terutama MOHAMAD BADROL BIN YAAKOB..sebab korg lahh SEMANGAT aku time aku DOWN gilerr sekarang ney.. TANX korg.. aku SAYANG korg... ~

*semoga semuanya berjalan LANCAR....aminn  ~

~SEKIAN~

Friday, 6 April 2012

aku tak kuat...

assalamualaikum semua..
pertama sekali sy nk mntk maaf lahh kalau entry di blog sy semenjak ney agk JIWANG dan mungkin ramai yg MENYAMPAH nk baca..sy just nk LUAHKAN apa yg TERSIRAT di sudut hati sy yg KECIL ney je :'(

*dah SEMINGGU berlalu...terlalu CEPAT masa berjalan kann ? dah SEMINGGU jgk lahh DIA jauhh dari aku..nun kt KELANTAN sana..ntah apa lahh KHABAR dia..SIHAT ke takk, MAKAN ke tak..mmg lahh HARI HARI aku MESEJ dia..tp kalau boleh aku nk dia sentiasa ada DEPAN MATA aku..aku mmg TERSANGATLAH RISAUKAN dia :'(

*SEMINGGU yg LEPAS..aku baru je SUKA SUKA dgn dia..makan sama sama ngn dia..LEPAK sama sama..pada mulanya mmg aku rasa yg aku boleh KUAT terima semua BENDA ney..tapi lama kelamaan..,rupa rupanya aku LEMAH ! aku TAK KUAT ! ya tuhan, tolonglah HAMBAMU ini utk hadapi semua DUGAANMU ini ya ALLAH..lps satu satu UJIAN yg 'kau' berikan pd aku..aku tak minta lebih darimu melainkan KETABAHAN menghadapi segala UJIAN darimu YA ALLAH..aku MOHON padamu..AMINN..

*aku tak risaukan pasal RINDU,psl HUBUNGAN aku dan dia..tapi aku RISAUKAN masa depan dia..aku tak nak dia GAGAL dlm HIDUP dia..aku just nk tgk yg dia BAHAGIA..HAPPY..CAPAI CITA CITA dia dan GEMBIRAKAN kedua ORG TUA dia..tu jee..aku bukan jenis yg PENTINGKAN DIRI..aku fikir gak PERASAAN org laen..semoga dia TABAH terima semua ney.. o.O

*pape un, aku just mampu BERDOA setiap hari semoga dia DIBERI peluang sekali lagi untuk BERUBAH..aku tahuu dia boleh BERUBAH..atukk kuatkan SEMANGAT k sygg ? nenek sentiasa ada BELAKANG atukk utk beri SEMANGAT kt atukk. i <3 u :)

i really MISS u sayang :'(

~SEKIAN~




Saturday, 31 March 2012

Takdir Tuhan...

assalamualaikum semua..
hurmmm...entry kali ney....
memang buat aku sedih teramat sangat..
sebenarnya aku tak sampai hati nak wat entry pasal dia...
aku bukan suka sangat nk bercerita pasal orang punnn o.O

errr...
actually pasal MR SAXOBEAT aku...
tadi...aku g hantar dia g PUTRA,dia kena balik KELANTAN....
semalam...
tiba2 dia bgthu aku yg pihak KOLEJ suruh dia BALIK kampung dulu..
padahal skrg dia tgh dlm DENDAAN gantung ASRAMA selama 3 bulan..
ada lahh 'MASALAH' yg dia da buat dulu,kantoi..2 yg jd mcm tuhh..
tp aku ingatkan dah setel cbb dia da kne gntung asrama..
rupa2nya lom setel ag..
1/5 nanti HEP akan CALL dia balik untuk tentukan yg dia kena EXTAND or BUANG !
apa benda lahhh HEP ney...
dah lahh macam2 PERATURAN baru yg KELUAR...
agak2 lahh...kiteowg ukan budak2 SEKOLAH !
GERAM nyeee aku o.O

apa2 punn...,
aku KESIANKAN dia..aku harap sangat2 dia TABAH,dia KUAT !
aku tak kesah kalau bab RINDU dia,tapi aku kisah pasal MASA DEPAN dia...
aku tak nak masa depan dia HANCUR..
dia dah nk sampai HUJUNG dahhh..
alih2 jd mcm ney..aku tak boleh terima lahh o.O

aku sentiasa BERDOA semoga dia BAIK2 je...
semoga dia tak kena BUANG..paling tak punn EXTAND punn xpelahh :'(
aku tak SANGGUP tgk dia SEDIH..
aku tahu dia tgh DOWN gila skg ney..

"atukkk,jgn sedih taww.nenek sentiasa ada dgn atukk..law ada pape masalah,luahkan je kt nenek k sygg ?
nenek tak nak tgk atuk sedih..atuk KUAT kann ? atuk kannn minum bnyk CALCIUM,mstilah KUAT sygg..nenek just nak atuk tahuu yg nenek SAYANG atuk sesgt ! atuk JAGA DIRI k lalink...ada masa kita pasti JUMPA lagi..jgn DIRISAU pasal JODOH..jika benar kita dah DIJODOHKAN bersama,akhirnya kita pasti BERSAMA k dear ? senyumm ? :) "

*dan tadiiii...,

terima kasih ATUK sebab BELANJA nenek mcD tadi <3

aku harap BUKAN kali TERAKHIR yg aku JUMPA dia..aku harap sangat dia BALIK KSKB n sambung BELAJAR balik..makbulkanlah DOA hambamu ini YA ALLAH... o.O

berilah dia KEKUATAN utk TEMPUH semua ney..

aku tahu dalam senyuman dia ada kedukaan o.O

i <3 u sayang :)

semoga kita JUMPA lagi :D

*SEKIAN ~

Thursday, 29 March 2012

K.O.S.O.N.G !

assalamualaikum semua..
hurmm..da lme aku tak UPDATE blog ney kann ?
maklumlah, busy STUDY, midsem EXAM lahh kowg..
cowey ye :D

pape punnn,
aku baru dengar lagu KOSONG-najwa latif semalam...
dan aku terus MINAT lagu tuhh..
mmg SANGAT KENA MENGENA dgn aku..
dan lagu tuhh bg SEMANGAT yg baru kt aku..
nk tahu cerita ? moh FOLLOW aku baca bawah ney..

dulu....
ada sorg MAKHLUK ALLAH ney,LELAKI..
aku mmg SAYANGKAN dia..
SETIA kt dia..
CINTA PERTAMA....
LELAKI PERTAMA yg aku SAYANG..
pada mulanya mmg INDAH..
lama kelamaan,dia BERUBAH..
tiba-tiba !!!
tanpa SEBAB yg KUKUH..
dan dia TINGGALKAN aku mcm tuhh je..
tak PUAS dia tinggalkan aku,dia CACI MAKI aku..
aku tak tahu apa salah aku..
selidik punya selidik...,rupanya dia ada yg LAIN belakang aku..
TUHAN je yg tahu apa PERASAAN aku masa tuhh..
senang je dia buat aku mcm tuhh..
langsung tak fikir perasaan aku..
sejak dari tuhh,aku dah SUSAH nk PERCAYAKAN insan yg bernama LELAKI..
aku jadi BENCI bila TENGOK lelaki..
dan aku pernah SIMPAN DENDAM pd LELAKI hanya sebab JANTAN tuhh..
lama2 aku FIKIR nak buat apa aku BERDENDAM ?
ramai lg LELAKI laen kann ?
nak wtpe TUNGGU dia? nak wtpe MENANGIS sebab dia ?

so SEKARANG !
aku dah ada SEMANGAT BARU..
hidup mesti diteruskan..
aku dah BUKTIKAN yg aku boleh HIDUP tanpa kau..
TERIMA KASIH sebab dah buat aku MERANA sepanjang LIMA TAHUN..
sekurang2nya aku dah kenal mcm mana LELAKI yg PLAYBOY mcm kau..
TERIMA KASIH..

*lagu KOSONG-Najwa Latif ,memang sangat SESUAI untuk kau...*

~SEKIAN~

Saturday, 24 March 2012

G.A.D.U.H :'(

assalamualaikum semua..
hurmmm...
entry kali ney agak SEDIH bagi aku...
SEDIH ukan nk mintak SIMPATI..
just nk LUAHKAN PERASAAN..

SEMALAM..
aku GADUH lagi dgn dia..
nak kata GADUH BESAR tuhh tak ada lahh..
just dia wt aku betul2 TERSEDAR dan SEDIH..
mmg SALAH aku pd mulanya..
aku yg MULA dulu LIKE2 sume STATUS ngn KOMEN cowg mamat ney..
tp mamat tuhh mmber dia,n kira mmbe aku gak lahh..
sblm2 ney punn mmg kiteowg suka men LIKE BANYAK2 ney,
tp tak pernah ada TIMBUL MASALAH lakk..
then mamat tuhh KOMEN lahh laen mcm cket ngn aku..
alahai,GURAU je kott ?
tp rupanya RAMAI yg anggp BENDA tuhh AMAT SERIOUS !
aku punn tak tahu lahh kenapa..
agak PELIK di situ..
o.O

then..
bila MR SAXOBEAT aku da baca KOMEN2 tuhh,
dia ckp kt aku yg dia SAKIT HATI..
adehhh,
tak sangka lak aku jd cm gitu...
nk tahu cbb apa dia SAKIT HATI ?
cbb dak2 ney ckp aku yg USYA mamat tuhh..
tapi mungkin NIAT dyeowg hanya nk BERGURAU..
sedangkn dyeowg punn tahuu yg aku AWEK mmber dyeowg..
aku plak JENIS yg OPEN MINDED..
boleh ajak GURAU..
tp ada je yg SALAH SANGKA..
tak paam tol aku..haishhh !
tolong lahh MATANG cket.. o.O

lps tuhh je aku terus DEACTIVED FB..
sedih gila vavi kottt..
frust nonggeng beb..
MENANGIS2 aku cmpai BENGKAK2 mata ney..
aku NANGIS ukn sbb aku SEDIH psl POST tuhh..
tp aku SEDIH cbb....,
aku sentiasa nak dia jd yg TERBAEK utk aku..
tapi aku ?
sbnrnya aku still tak boleh jd yg TERBAEK utk dia..
am i ryte ?
:(

walaupun dia SAKIT HATI,
tapi dia tak pernah nk MARAH2 aku..
tuh yg wt aku RESPECT kt dia..
cbb dia ALWAYS COOL..
sepanjang KENAL dia,
dia mmg TAK PERNAH nk MARAH aku..
paling tak un dia akan ajak BERBINCANG ngn aku..
aku suka cara dia SETELKAN MASALAH..
saya SAYANG awak MISTA SEXOBEAT..

n now..
everything da SETEL..
ALHAMDULILLAH..
semoga KAMI lebih KUAT lps ney..
aminnn -

*SEKIAN..*












Wednesday, 21 March 2012

Jgn biar NAFSU kawal anda..

assalamualaikum semua ^_^
hyee..hurmm..actually mata da ngntok ney..tapi still SEMANGAT nk tulis ENTRY baru taww..
entry kali ney semua pasal TAKUT..apa yg aku TAKUT sgt tuhh ? hurmm..mai,nk habaq ney :)

tadi..
sambil2 aku nga STUDY(masuk ke study tuhh?),
aku tgk muvie KLIP 3gp(pdhal ctew tuhh  da lme kann)..
mmg aku tak pernah tgk dan mmg TERKEJUT bila aku dah tgk td..
dan mmg melibatkan KONTROVERSI..
dgn PEREMPUAN nye,LELAKI nye yg mcm tuhh..
mmg GILA ahh..
nak MENANGIS punn ada bila tgk PEREMPUAN2 dlm cte tuhh td..

hurmmm..
aku punn tak tahulah nk ckp mcm mne..
LELAKI ney boleh buat apa je kalau dia nak..
tak kisahlah sampai MEMBUNUH ckalipun..
kalau nafsu da KAWAL diri,
otak da tak ingat apa dahh..
time tuhh AKAL dia da ltk kt KAKI..

aku bukan nk MENGUTUK kaum ADAM..
tapi,segelintir je yg mungkin hanya BERTOPENGKAN manusia..
kadang2 tuhh,perempuan xbuat salah apa punn kt dia,
alih2 DIBUNUH,DIROGOL dgn KEJAM..
sumpah sedih dan mmg TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN !
selalunya kaum HAWA ney lahh yg jd MANGSA..
kenapa ??

okeyy..
aku ckp melalui PENGALAMAN..
mmg tak semua LELAKI jahat,tapi TAK SEMUA lak LELAKI BAIK..
so LADIES..,
tlg lahh FIKIR masak2 sblm anda melakukan apa2 okeyy..
jgn biar yg NAFSU kawal HIDUP anda..
nanti anda sendiri yg MENYESAL..
ingatlah MAK AYAH yg dah susah payah JAGA kita dr KECIL..
takkan kita nk HANCURKAN HATI mereka dgn SILAP kita ?
think wisely k my dear :)

kepada KAUM ADAM,
saya tidak 100% salahkan anda..
tetapi..
sama2lah kita jaga diri kita dari BENDA2 yg TUHAN tak suka..
semoga DIRI kita sentiasa DILINDUNGI tuhan..
AMIN ~

apa2pun..
aku sentiasa BERDOA agar aku dapat seorang LELAKI yg boleh MEMBIMBING 
aku ke arah KEBAIKAN dan MENCEGAH aku dr melakukan KEMUNGKARAN..
semoga 'dia' yg aku PILIH skrg adalah dia yg TERBAIK utk aku dan
boleh jaga aku SEBAIK mungkin..
AMIN ~


*SEKIAN.. :D


Monday, 19 March 2012

Kekanda Adinda

salam semua..
erkkk ! fuhhh..agk KENYANG lps makan bersama RUMET tersygg,walaupun hanya MEGGI :D
hurmmm..actually aku baru lps MARAH ney..baju UNIFORM yg aku baru basuh kena RAMPAS dgn REDICARE ! mmg terbaek lahh kann. da lahh baju tuhh basah gila,baru pas NILA.aku sidai lahh kjp tepi bilik cbb nk turunkn air bju tuhh dlu..aleh2 je aku tgk da TAK ADA.mmg mnyirap lahh.esok baru dpt amik kt bilik WARDEN.dah lahh dia smpn bju aku tuhh kt dlm PLASTIK HITAM.euwww ! msti busuk ! aku tak puas hati btl lahh.da lahh aku kje pagi sok.lagi lahh terperap lama :(

okey2..berbalik pd CERITA yg sebenar..
act aku HAPPY sgt cbb MR SAXOBEAT aku tuhh sanggup dtg KLANG utk jpe aku semalam..
so aku pagi2 lagi da bgn..semangat nk jpew dia ! huhu..
then pukul 10 aku jpe dia kt KAFE hsptl..lpk2 jp then lpk kt HOSTEL lakk..
bdk2 laki kls dia kne dtg ostel utk RESEARCH..so dia boleh lah masuk ostel :)

mcm2 kiteorg wt..
mngONLINEkan diri..aku ajr dia wt BLOG (pdhal aku sendiri punn xgeti sgt)..
mmg lps gak RINDU aku kt dia semalam..
walaupun sekejap,cbb aku kje shift PETANG smlm..
tak pe lahh..lagipun AHAD ney aku da alek KSKB (tmpt asal aku) ^_^


okeyy,ney lahh dia kalau da MERAJUK :D

haha.sy mmg suka kacau awak law awk nga wat KEJE kann :D
so,pape un,TERIMA KASIH sangat2 kt MR SAXOBET cbb nk dtg KLANG utk jpew saya semalam..
sy tahu awk da RINDU gila babeng kt sy kann ? ngee..TENGKIU2 <3

SEKIAN ~


Sunday, 18 March 2012

TERHARU :(

salam semua..
hari ney hari TERAKHIR aku kt wad MEDICAL 7A..
mcm2 PENGALAMAN aku da dpt dr wad tuhh sepanjang SEMINGGU ada kt situ..
FEEDING,insert RYLE'S TUBE..eyh,mcm2 lagi lahh..
pengalaman BERGADUH punn ada..ups ! ngee :D

tapi tadi..
aku betul2 TERSENTUH HATI..
yg buat aku TERINGAT kt ARWAH ex aku..
:'(

ada sorg mak cik ney..
dia baru dipindahkan dr ICU n acute cubical ke sub-acute..
n dyew still pkai bju OT lagi..
aku tgk dyew SIHAT je masa tuhh..
boleh BERCAKAP,boleh MAKAN,boleh DUDUK..
then bila aku lalu sebelah dia td,dia panggil aku..
"misi,tlg mak cik dekatkan meja tuhh..mak cik nak makan,tp tak sampai nk amik"
so aku punn dktkn lahh meja tuhh..
"terima kasih misi" , dia ckp kt aku sambil TERSENYUM lebar :)
then TAK SAMPAI 5 minit,alih2 dia da PENGSAN...
dan buat semua DOKTOR n MISI2 yg ada kt situ TERKEJUT..
TIBA TIBA !
dan tak lama lps tuhh, lps semua USAHA dah dilakukan utk SELAMATKAN dia,
dia da 'TAK ADA'..
sumpah aku rasa mcm nk nngis masa tuhh..
cbb aku lahh ORANG TERAKHIR yg ada ngn dia sblm dia 'PERGI' :'(
apa2 punn, aku DOAKAN semoga dia ditempatkan dikalangan org2 yg BERIMAN..
aminn :'( sob sob..

SEKIAN ~

Saturday, 17 March 2012

perkara BAIK pasti dibalas dgn BAIK,perkara JAHAT pasti dibalas dgn JAHAT :D

hari ini..
mmg betul2 buat aku HANGIN,plus SAKIT HATI,plus MARAH..
dia mmg btl2 MENGUJI KESABARAN aku kali ney..
mmg da LAMA aku BERSABAR..
tapi hari ney dia buat lagi..
bahkan lagi TERUK !!

apa masalah kau sebenarnya ?
aku buat SALAH apa kt kau ?
pernah ke aku USIK kau ?
pernah ke aku KACAU kau ?
cakap ngn kau sebelum ney punn aku TAK PERNAH lah wey !
dah tuhh kenapa kau nk buat2 CERITA psl aku lak ?
kau MENTION2 nama aku kt kwn2 kau ?
then kwn2 kau bercerita kt org lain lak n sampai ke TELINGA aku tadi..
apa citer ney wey ?
dpn aku kau PIJAK SEMUT punn TAK MATI..
tapi BELAKANG aku ? bukan main KUTUK lagi kau kann ?
dah HEBAT sgt ke bro ?

weyh,aku ney BUKAN yg JENIS nk MARAH2 cm ney lahh..
tapi kali ney kaw btl2 dah buat aku jadi ORG LAIN..
yg nk MARAH2 sampai mcm ney ckali..
siapa yg nk DIAM kann,
law benda yg kita TAK BUAT,dia ckp kita BUAT..
dah BESAR kann ? so MATANG lahh sikit weyh..

aku MALAS nk BESAR2KAN benda ney..
tapi kau da MELAMPAU..
cuba kalau kau kt TEMPAT aku,apa kau RASA ?
suka ??
dan aku bukan TAK HORMAT kau..
sumpah dulu bila org sebut nama kau, aku HORMAT kau..
tapi bila da jd mcm ney,hurmm..kau bole pkir sendiri lahh kann ?


*maaf kalau BAHASA agak KASAR disini..bukan apa..dah TERLALU PANAS da ney.. (o.O)

SEKIAN ~

Friday, 16 March 2012

T.E.M.A.N

salam semua..
entry kali ney, TEMAN..
zaman skrg, KAWAN mmg RAMAI, tapi TEMAN mmg sukar dicari, kannn ? :D

*herni,ziah,ekin,nyda & moon, TEMAN sebantal aku <3


*bulan & yana..TEMAN aku berjimba <3

mereka..
mereka ada time JATUH BANGUN aku..
dyeowg tak pernah biarkan aku SENDIRI..
dyeowg tak pernah MERUNGUT pasal PERANGAI aku..
dyeowg tak pernah PERTIKAIKAN siapa aku..
yang aku tahuu,
dyeowg sentiasa TERIMA aku sedanya..
dyeowg sentiasa FAHAM apa yg ada dlm HATI aku..
dyeowg memang TERBAEKKK !

aku just nk gtaw korg yg aku SAYANG korg beb..
sayang gila BABENG tahuuu ! ngee :D
hope PERSAHABATAN kita akn BERKEKALAN sampai bila2 okeyy baby2 ku syggs.. ^.^


*korg mmg TEMAN aku sampai MATI , insyallah <3
SEKIAN ~

Thursday, 15 March 2012

| KEJAM ! |

*haaa...
tu lahh..tadi aku suka suka sangat kann..
buli2 orang lahh, apa lahh..
tengok..
kan sekarang da MENANGIS !
padan muka kaw AIEN !

*FITNAH..
ke REALITI ?
aku punn tak TAHU..
tiba2 je BENDA ney TERJADI..
tadi ELOK je aku GELAK2 dgn dia..
aleh2..
tgk je WALL dia,
amek kaww..
'SAYA RINDU AWAK TAWW.DAH LAMA TAK JUMPA'
bapak sial !!
minah mne brani2 post cm gitu kt wall dia ?
dah BUANG TEBIAT ke hape ?
TUHAN je tahu apa PERASAAN aku time tuhh..
sumpah rasa nk MENANGIS yg teramat sangat..

lepas je aku baca tuhh,henset aku BERDERING,lagu MISTA SEXOBEAT..
tak laen tak bukan, dia lahh yg col aku..
aku tak angkat, MERAJUK mungkin ?
tapi bukan MERAJUK lahh, cuma TERKEJUT dgn apa yg aku BACA tadi..
dia col banyak2 kali, tapi aku still tak nak ANGKAT..buat2 DEGIL !
then henset FLORINE (rumet aku) berdering, BAD katanya..
bad pksa flo bg fon kt aku..
aku punn cakap lahh dgn dia..
PUJUK punya PUJUK..
tapi aku still buat DEGIL aku..

SERIOUSLY,
aku mmg SEDIH bila jadi mcm ney..
kenapa ada je yg DENGKI ?
apa salah AKU ?
apa salah DIA ?
tiba2 nk ROSAKKAN hbgn org ??
plss lahh weyh..
aku DAH penat MENANGIS..

aku SAYANG dia..
aku PERCAYA dia..
dan JANGAN buat sampai aku HILANG kepercayaan kt DIA..
SEKIAN ~

ya ALLAH, tolong berikanlah KEKUATAN dlm CINTA kami..AMIN~

Wednesday, 14 March 2012

| kesedihan |

salam semua..
entry kali ney bertajuk KESEDIHAN ?
huhuhu..mmg SEDIH !
tapi aku punn tak sure kenapa aku SEDIH hari ney..
mungkin atas FAKTOR aku BOSAN dok lam bilik cbb cuti hari ney..

hermm..
hati ney rasa tak menentu je..
mcm ada yg tak kena..
tapi tak tahu kenapa..
pagi tadi okeyy je mud aku..
aleh2 pas col MISTA SAXOBEAT aku tuhhh,
mud BERUBAH..
pelik ?
ye, aku mmg PELIK..
kalau MARAH mmg TAK INGAT DUNIA..
itulah AKU..
kpd sesiapa yg KENAL aku tuhh, tahu lahh PERANGAI aku cm ane..

PERCAYA?
aku bukan tak PERCAYA dia..
tapi susah nk PERCAYA bila aku ingat apa yg pernah BERLAKU antara aku dan dia..
terlalu banyak KENANGAN suka duka dgn dia..
dia mmg BAIK..
dia mmg CARING..
tapi kadang2 dia boleh buat aku TIBA2 MENANGIS..
bila TERFIKIR semua psl KITEORG..

aku SAYANG gila VAVI kt dia..
sumpah aku TAKUT KEHILANGAN dia..
TAKUT sangat2..
terus terang aku CAKAP,
LELAKI zaman sekarang mmg SUSAH nk PERCAYA..
bukan tak percaya, tapi SUSAH !

aku HOPE dia tak HAMPAKAN aku..
just utk KALI ney..
sebab aku dah anggap dia LELAKI yg TERAKHIR dlm HIDUP aku..
aku HARAP dia akn jd yg HALAL utk aku suatu hari nanti..
aku HARAP dia boleh BIMBING aku ke arah KEBAIKAN suatu hari nnti..
aku HARAP dia boleh JAGA aku dgn SEBAIKNYA nanti..
moga2 ALLAH makbulkan segala doa aku ney..
AMINN ~

semoga CINTA KAMI berkekalan sampai ke JANNAH..AMIN ~

Saturday, 10 March 2012

| siblings |

my GIRLFRIENS
salam semua..
hurmmm..semalam aku,yana & reena kuwa BERJIMBA2 sebelum kitaorg alek KOLEJ masing2 hari ney..
dan konon nya FAIZAL TAHIR dtg DP smlm, tp HAMPEHH. dia dtg ary ney, pdhal hari ney aku da kne alek KLANG ! sumpah SEDIH ! :'(

so semalam kitaorg mcm biasa, g MP DP lepak2, snap2 gmbr..g STADHUYS,A'FAMOSA..haha. mcm PELANCONG lak kann ? kt sana cmlm gmai gilerr aku jpew,AIZUDDIN (kekasih lama) haha,mmber2 kt FB,syafikah ika,fadlan,ekin,yus n gmai lg lahh..siyes mmg gmai kuwa cmlm..

aku ngn girlfwen2 aku tuhh nga snap2 gmbr,tiba2 ada sekumpulan photoG lalu n nk kteowg jd TALENT dyeowg..huhu..mmg SUKA lahh kteowg..dyeowg dr PERAK,cje dtg MELAKA n yeowg tuhh STREET PHOTOG..muka mcm aku punn bole jd TALENT kann :D


so HARI INI !
aku dah kne BERANGKAT ke KLANG,,esok aku da kne masuk wad MEDICAL n SURGICAL..yg sememangnya BUSY ! n pas ney punn aku da bz dgn STUDY cbb lagi 2 mggu aku nk EXAM MID SEM..doa2kn lahh aku RAJIN yerk ! haha :D

lastly,tiket bas kol 2ptg sat g..n doakan AKU SELAMAT SAMPAI okeyy..aminn :) byebye MELAKA,bln6 kita jumpa lg okeyy <3

DRESSUP yg SANGAT PELIKK kann ?

Thursday, 8 March 2012

| FAIZAL TAHIR ? |

*argghhhh !
esok FAIZAL TAHIR dtg MELAKA laaa.
adehhh.
kowg tahuu tak ?
jpew FT tuhh lahh IMPIAN terbesar aku weyh !
ingtkn tak boleh jd KENYATAAN.
aleh2 dgr cte cok dyew dtg MELAKA
sempena JELAJAH ABPH
ney yg wt aku EXCITED gila babeng !

*hope cgt dpt JUMPA
dan BERGAMBAR ngn dyew sok
sumpah TERINGIN sgt
dpt SALAM un jadilahhh :D
dah mcm org tak betul dahh aku ney
silap2 esok aku ney ha yg FANATIK sgt !
hahaha :D
hopefully i am NOT !

Wednesday, 7 March 2012

:: Mr. Saxobeat ^^

* Mr. Saxobeat ?
apa kena mengena ?
hahaha :D
saje je..
aku gelarkan En. JEJAKA aku ney
Mr. Saxobeat :)
sje nk kasi GEMPAKK ^^

*nama dia ?
BADROL aka MESIN TEBU
hahaha
mmg PELIK kann ?
hurmm
tak kesah lahh cpew un nama dia
yg PENTING !
aku SAYANG gila babeng kt dyew..

*dia mmg BAEK..
caring SANGAT..
setiap masa msti nk CARE bout aku..
law boleh nk 24jam ngn aku..
tak boleh HILANG aku skjp..
ha,boleh hilang arah dia taww !
ngee ^^

*ye,dia mmg org biasa je..
mungkin bg korg dia TAK seHENSEM 
FIZZOW OMAR..
mungkin dia tak TAK seTINGGI
AARON AZIZ..
tapi bg aku
dia adalah SEGALANYA..
tak perlu semua tuhhh punn..
yg PENTING dia IKHLAS ngn aku..
IKHLAS nk jadikan aku
KEKASIH dia yg HALAL suatu hari nnti :)


saya TERIMA awak SEADANYA sygg..insyallah :D

Tuesday, 6 March 2012

:: HIDUP mesti DITERUSKAN :'(

*arwah BOY..
ye,arwah BOY.
aku RINDU dia sangat2
knp dyew tinggalkan aku ?

*awk.
sy windu GELAK TAWA awk
sy windu awk CUBIT sy
sy windu SENYUMAN awk
sy windu SEMUANYA !

*boy
saya nk mntk MAAF...
cbb ckp bukan2 cblm awk pergi...
"aku takkan MAAFKAN kau smpai MATI ckalipun"
boy, aien mntk MAAF cgt2..

*boy nk tahu tak ?
aien bkn tak nak pergi tgk boy kt HOSPITAL,
tp time tuhh aen ad KELAS.
da mmg rancang nk g tgk boy lps kls tuhh.
tp TAK SEMPAT !
mami aien da gtaw yg boy da TAK ADA :'(

*awakkk,
sy tawu awk tggu sy mse tuhh
awk tggu sy dtg maafkn awk
tp TAK SEMPAT wak
TAK SEMPAT !

*SEKARANG..
sy hanya mmpu berdoa
semoga awk BAHAGIA kt ats sana
semua KENANGAN kita akn TERPAHAT kukuh dlm hati sy ney...


sy SAYANG awk,sy RINDU awk :'(

:: boleh PERCAYA ke tak ea ?

*cinta..apa yg ada ngn CINTA ye?
semua org boleh bercakap psl CINTA kan ?
tapi korg tawuu tak apa itu CINTA ?

*cinta..
cinta boleh MEROSAKKAN !
cinta boleh MENGGILAKAN !
cinta boleh MENGECEWAKAN !

*cinta pertama ?
aku BENCI dia weyh !

law boleh aku tak nak tgk muka dia lagi.
kenapa dia tinggalkan aku ehk ?
apa SALAH aku ?
aku dah buat apa ??
sob sob :'(

*sakit hati !
bila fikir kata2 dia saat dia PUTUSKAN aku.
sakit hati !

bila fikirkan apa yg dia da buat kt aku.
sakit hati !
bila kenangkan ayat2 MANIS dia masa nk usya aku.

*kenapa ?
kenapa dia usya aku kalau last2 dia mainkan aku ? kenapa ?
knp dia bg harapan kt aku kalau last2 dia ada PEREMPUAN laen blkng aku ?
kenapa ?
knp dia jnji mcm2 kt aku last2 dia jgk yg tgglkn aku ?

*PLAYBOY
kalau lahh aku tahu kaw PLAYBOY,
dr awal aku tak nak KENAL kaw !
law aku tak knl kaw,
aku msti tak jadi mcm SEKARANG.
aku BENCI kaw anan !