Sunday, 29 April 2012

hargailah SI DIA sebelum TERLAMBAT..

assalamualaikum semua..
setelah sekian lama tak update bolg ney kann ?
busy dgn PRAKTIKAL lahh..
so sekarang je saya curi masa utk update blog ney jap..
now sy dah balik SG BULOH dari KLANG..
lagi seminggu nk FINAL EXAM..
so mulai malam ney,da kena START struggle da..
pape punn,wish me LUCK okeyy ? :)

actually,
aku just nk cakap apa yg aku NAMPAK dgn MATA KEPALA aku sendiri je..
tak ada NIAT nak TOKOK TAMBAH cerita..
aku cukup2 tak suka bila nampak or jumpa LELAKI yg GATAL2 ney..
kalau GATAL2 tuhh SINGLE, tak pe laa jgk kann..
ney dah ada AWEK.. awek cukup punya CUNN lahh..
tapi aku still TAK FAHAM apa yg LELAKI tuhh nak lagi..
tak cukup ke dah dapat awek yg LAWA tuhh ?
penat2 kau USYA dia, last2 kau CURANG belakang dia..
aku sebagai pihak PEREMPUAN,jadi SEDIH bila kau buat awek kau mcm tuhh..
aku sedar aku punn bukan BAIK sangat..
tapi sekurang2nya aku dah ada PENDIRIAN TETAP..
aku dah BERUBAH sekarang..
tentang MASA LALU aku,biarlah tinggal SEJARAH dan jadikan PENGAJARAN..
setiap MANUSIA berhak BERUBAH kann ? o.O

aku punn tak salahkan 100% kt LELAKI yg PLAYBOY ney..
sbb PEREMPUAN punn mmg ada yg PLAYGIRL..
tapi aku kann da gtaw td yg aku just nk KONGSI CERITA tntang apa yg aku NAMPAK..
dulu..,aku pernah jgk BENCI seorang LELAKI ney..
sampai aku LEKA dgn DUNIA aku seketika..
semua org CACI MAKI aku, tapi aku BERSABAR..
sbb aku nak LELAKI rasa apa yg aku RASA bila seorg WANITA tuhh kecawa !
tapi tu duluuu..
semua dah berubah sekarang..
hidup aku hanya ada SI DIA sekarang..
dan INSYALLAH, until JANNAH aku akan dgn dia..


at last but not least,
aku just BERMOHON kpd LELAKI2 di luar sana,
tolonglahh SETIA kt awek2 korg..
sebab kalau korg IKHLAS,JUJUR,SETIA..,
insyallah,TUHAN pasti balas perkara yg sama juga..
hargailah SI DIA sebelum TERLAMBAT...


DEPAN lain, BELAKANG lain o.O

BENCI !!
*maaflahh kalau ada siapa2 yg TERASA dgn ENTRY saya kali ney yerk..sy just meluahkan apa yg TERBUKU kt HATI ney *

~ SEKIAN ~

Wednesday, 18 April 2012

D.U.G.A.A.N

Assalamualaikum saudara saudari cikebum cikebum..
hehehe..dah lama aku tak UPDATED blog ney kann ? 
sy BUSY ngn PRAKTIKAL lahh :D
hermmm..ENTRY kali ney psl SI DIA, MISTA LOVER aku tuhh..
semenjak berapa hari ney aku asyik GADUH ngn dia je..
tak tahulah kenapa..
ada je SALAH FAHAM..
ataupun sebab aku yg EGO ke ???

Tadi punn aku still GADUH dgn dia lagi..
sebenarnya dari PAGI semalam lagi aku dah KECIK HATI ngn dia..
tapi aku je yg MALAS nk BESAR2KAN..
tapi PAGI tadi...,
mmg betul2 aku dah tak tahan..
aku SEDIH sgt dgn apa yg BERLAKU pagi td..
aku nk g KERJA punn tak ada mood..
dah lahh aku PUASA tadi..
sabar jelaaa..
mmg aku cuba BERSABAR...
sebab aku SAYANG dia sangat2..

dan tadi...,
aku terlepas cakap..
aku tahu yg dia SEDIH n KECIK HATI dgn kata2 aku tuhh..
dia BERKALI KALI minta maaf kt aku...
tapi aku KERASKAN hati aku...
ye,aku mmg EGO !
aku ckp "tak payah lahh nak mntk maaf,sbb nnti buat lagi"..
hermmm..
sy mntk maaf wak..awk punn tahu kann kalau sy MARAH sy tak dpt KAWAL DIRI SAYA ?

awak..
kalau satu hari nanti awak dah TAK TAHAN dgn saya,
awak cakap taww...
sy boleh UNDUR DIRI..
sy bukan tak SAYANG awk..
tapi demi KEBAIKAN kita..
demi KEBAIKAN awak..
saya kena TINGGALKAN awak..
saya tak nak tgk awk SEDIH sbb saya..
sebab awak tak BERHAK utk BERSEDIH punn sayang..

dalam DUNIA ney..,
mmg MUSTAHIL utk dapat cinta yg SEMPURNA kann ?
msti ada KEKURANGAN..
dan sebenarnya KEKURANGAN tu lahh yg MENYEMPURNAKAN..
saya tak salahkan awak 100%..
sebab kebanyakan kita GADUH punn sbb EGO saya TINGGI..
saya MINTA MAAF lagi sekali k BADROL ?
saya MALAS nak GADUH GADUH dgn awk..
dah lahh kita JAUH sekarang..
kalau dulu kita gaduh,
boleh lahh gak awak dtg kt blok sy PUJUK sy..
sekarang kita dah lain wakkk...
kenapa.... ?
saya SAYANG awak lahhh :'(

*semoga kita sama sama dapat PERTAHANKAN CINTA kita ney sayang..
aminnnn*

semoga CINTA kita BERKEKALAN until JANNAH <3

~..SEKIAN..~

Monday, 9 April 2012

ALLAH itu MAHA KUASA..

Assalamualaikum semua..hurmmm..boleh tak kalau nk luahkan perasaan kat sini ? sumpah rasa dah tak tertahan sangat..sedih sangat bila benda yang kita tak buat, tapi orang tuduh kita buat...YA ALLAH..ujian apa yang kau ingin duga aku kali ney..lepas satu, satu UJIAN datang..aku cuba jadi KUAT, itupun atas izinmu YA ALLAH..

Aku bukan nak mintak SIMPATI or mengada nak buat ENTRY sedih2 kali ney..tapi aku just nak bagitahu yang aku tak bersalah...kenapa aku ? kenapa orang lain hanya nampak salah aku ? teruk sangat ke aku ? setahu aku, aku tak pernah nak buat something yang boleh mendatangkan KESALAHAN besar or TATATERTIB..tapi kali ini kenapa ? sedangkan RAMAI lagi yg lg WORST dr aku..kenapa aku ? dan kenapa aku ?

Ye,aku mmg MANUSIA BIASA yang sering melakukan KESALAHAN..tapi dlm MASALAH aku ney, timbul isu TAK PUAS HATI..benda yang aku TAK BUAT, dikatakan BUAT ! Hurmm...mungkin aku TAK SEDAR yg aku ada buat SALAH kott? wallahualam...hanya aku dan tuhan je yang tahu..Hanya TUHAN je yang tahu siapa BETUL,siapa SALAH.. sebab semua KERJA yang aku dah buat selama ney, aku IKHLAS..tak tahu plak ada yang DENGKI..aku tak salahkan sesiapa..dan aku tak pernah nak rasa BERDENDAM dgn siapa2..aku REDHA..sebab aku tahu ALLAH tuhh MAHA ADIL,MAHA KUASA..

Kepada yang TERLIBAT..jangan RISAU..aku tak pernah terlintas nak BERDENDAM dgn korg..aku TERIMA semua..tak kisah lahh..yang aku boleh buat sekarang,BERSABAR...,REDHA...,TAWAKAL..aku tahu ALLAH sentiasa ada DI SISI aku masa SUSAH SENANG aku..aku HOPE, masalah aku ney tak MELARAT sampai jadi yang makin TERUK..insyallah..dgn izin ALLAH..semoga ALLAH lembutkan hati 'dia' ESOK...aminnn...

TERIMA KASIH lahh kepada KAWAN2 yang CARE bout aku time susah senang aku..terutama MOHAMAD BADROL BIN YAAKOB..sebab korg lahh SEMANGAT aku time aku DOWN gilerr sekarang ney.. TANX korg.. aku SAYANG korg... ~

*semoga semuanya berjalan LANCAR....aminn  ~

~SEKIAN~

Friday, 6 April 2012

aku tak kuat...

assalamualaikum semua..
pertama sekali sy nk mntk maaf lahh kalau entry di blog sy semenjak ney agk JIWANG dan mungkin ramai yg MENYAMPAH nk baca..sy just nk LUAHKAN apa yg TERSIRAT di sudut hati sy yg KECIL ney je :'(

*dah SEMINGGU berlalu...terlalu CEPAT masa berjalan kann ? dah SEMINGGU jgk lahh DIA jauhh dari aku..nun kt KELANTAN sana..ntah apa lahh KHABAR dia..SIHAT ke takk, MAKAN ke tak..mmg lahh HARI HARI aku MESEJ dia..tp kalau boleh aku nk dia sentiasa ada DEPAN MATA aku..aku mmg TERSANGATLAH RISAUKAN dia :'(

*SEMINGGU yg LEPAS..aku baru je SUKA SUKA dgn dia..makan sama sama ngn dia..LEPAK sama sama..pada mulanya mmg aku rasa yg aku boleh KUAT terima semua BENDA ney..tapi lama kelamaan..,rupa rupanya aku LEMAH ! aku TAK KUAT ! ya tuhan, tolonglah HAMBAMU ini utk hadapi semua DUGAANMU ini ya ALLAH..lps satu satu UJIAN yg 'kau' berikan pd aku..aku tak minta lebih darimu melainkan KETABAHAN menghadapi segala UJIAN darimu YA ALLAH..aku MOHON padamu..AMINN..

*aku tak risaukan pasal RINDU,psl HUBUNGAN aku dan dia..tapi aku RISAUKAN masa depan dia..aku tak nak dia GAGAL dlm HIDUP dia..aku just nk tgk yg dia BAHAGIA..HAPPY..CAPAI CITA CITA dia dan GEMBIRAKAN kedua ORG TUA dia..tu jee..aku bukan jenis yg PENTINGKAN DIRI..aku fikir gak PERASAAN org laen..semoga dia TABAH terima semua ney.. o.O

*pape un, aku just mampu BERDOA setiap hari semoga dia DIBERI peluang sekali lagi untuk BERUBAH..aku tahuu dia boleh BERUBAH..atukk kuatkan SEMANGAT k sygg ? nenek sentiasa ada BELAKANG atukk utk beri SEMANGAT kt atukk. i <3 u :)

i really MISS u sayang :'(

~SEKIAN~