Wednesday, 27 June 2012

cuci tangan .

Assalamualaikum..

alahai..rajin plak aku nk update entry baru kann..hee..dah aku tak tahu nak luah kt siapa lagi selain ALLAH..so aku luahkan jela kt sini..tengs pada yg sudi menbaca entry aku kali ney :)

photoshoot..

mungkin aku dah tak nak terima apa-apa tawaran untuk photoshoot lagi..bukan sebab aku tak minat..tapi...hermmm..sebab aku selalu sangat menunding jari salahkan orang lain...sedangkan aku ney ha punn bukan bagus sangat..bukan cantik sangat..aku memang tak nafikan yang aku minat sangat bidang photography ney..amik2 gambar..nak2 pulak bila aku dah bercinta dgn si dia yg kaki photoG..dia jugak yang tambahkan minat aku dalam bidang tuhh...sampai aku naek syok amik2 gambar & upload kt FACEBOOK tuhh..aku suka berkongsi gambar2 aku..bercerita tentang kisah hidup aku kt situ..maksud aku FACEBOOK..aku bukan mengejar POPULARITI..tapi aku SUNYI..aku tak ada siapa2..yg betul2 faham aku, dengar masalah luar dalam aku..tak ada wey..sebab tuhh aku suka melayan FACEBOOK..

okeyy..back to the story..

aku TERPAKSA tinggalkan semua yang aku minat tuhh demi DIA..demi kata2 yg dia dah keluarkan kat aku masa kteowg gaduh beberapa hari lepas..hati aku betul2 tersentap sekali lagi..terpaksa..biarlah..demi menjaga hati si DIA yang aku SAYANG sangat..mungkin susah aku nak TINGGALKAN semua bnda yg aku MINAT tuhh sekarang..tapi sikit2 lama2 nanti boleh lahh kann ? jangan terkejut kalau lepas ney aku BERUBAH mendadak..tu tak mustahil k? demi kebaikan..mungkin DEACTIVE fb selama2nya? mungkin pakai fon yg tak ada CAMERA? mungkin aku akan ke tepi kalau kawan2 aku snap pic? takpe..aku redha..mugkin aku terlena dalam nikmat KEDUNIAAN sebelum ney..sampai terlampau obses ngn gambar2..sampai terleka dgn CINTA sesama MANUSIA hingga lupa CINTA kepada ILAHI..aku bukan bajet mcm ustazah..tapi dah ada sedikit keinsafan dalam diri..alhamdulillah..mungkin doa aku sedikit sebanyak dah diterima ALLAH.. :)

sebaliknya..

aku tak kesah kalau dia nak teruskan minat dia..aku sentiasa SOKONG minat dia..aku tak nak KONGKONG hidup dia..aku tak nak dia rasa bosan terhadap aku..aku SAYANG dia..TERAMAT SANGAT..kadang2 tuhh, ada jugak beberapa perkara yang buat aku kecik hati dgn dia..tapi aku DIAM.."alahhh,lama2 aku lupa lahh pasal tuhh.xpe", hati aku berkata..mungkin aku ney MENGADA, cepat TERASA HATI..tapi kena ingat,kalau tak ada angin,macam mana pokok boleh bergoyang? kann ? hermm..biarlah setakat ney je orang ramai kenal aku..setakat 27 JUN 2012..aku takkan BERGAMBAR or PHOTOSHOOT lagi,aku takkan MENYANYI kt mana2 lagi..biar semua tuhh antara aku dgn tuhan je yg tahu..INSYALLAH..ALLAH tuhh maha ADIL..dia tahu apa yg terbaik untuk HAMBANYA..mudah-mudahan..aminn...

bersabarlah kau wahai HATI...


dah panjang lebar aku mmbebel ney..tisu punn makin banyak BASAH ney..haha..sampai sini jelah luahan dr sedalam2 hati aku kali ney..terima kasih kepada yg sudi MEMBACA..salam :)

~SEKIAN~

Tuesday, 26 June 2012

risau .

Assalamualaikum semua...


akhirnya terbuka jgk blog ney utk di update kannn. bukan tak nak update. tapi ada je masalah yg datang. berduyun-duyun hempap atas kepala aku ney. berat sangat ! masalah si dia, duit, kolej. bnyk lg lahh. sampai aku punn rasa yg aku da tak mampu nk hadapi semuanya.

si dia..

gaduh lagi. tak habis2 gaduh je bulan ney. sedangkan bulan ENAM ney lahh yg aku tunggu2 dalam setahun. aku suka sangat bulan 6. mcm ada LUCK pada nombor tu. tapi bukan tuhh yg aku nk ceritakan. tu hari gaduh pasal dia pergi SHOOT PEREMPUAN lain. ye, perasaan CEMBURU membuak2 dlm hati aku ney. bukan aku tak faham MINAT dia, tapi aku terlampau SAYANGKAN dia sampai tak nak dia JATUH HATI kt PEREMPUAN lain. nak tahu sebab apa aku takut sangat kalau dia g shoot org lain? cuba bayangkan bila seorang lelaki ambil gmbr prmpuan, msti dia tenungnya prmpuan tuhh. biarlah prmpuan tuhh hodoh skalipun. tp walau mcm mne punn, msti ad terdetik kt hati tuh, "eh,comelnya dia" , "pandainya dia POSE" or "kenapalah awek aku tak mcm dia". tu lahh yg bermain2 dlm fikiran aku sebenarnya. mungkin tak logik, tp 2 lahh yg aku fikirkan sampai aku tak dapat nak kawal emosi. dia pujuk. then oke balik. tp bila aku tgk balik dyew upload gmbr2 prmpuan tuhh, aku jd CEMBURU balik. susah aa mcm ney. so aku amek kptsn tak LIKE n tak TENGOK ap yg dyew da upload. mmg tak sanggup. sorry k syg. hope awk faham. so skrg kita da oke kann? jgn la gaduh2 lg. sy dah PENAT. lg 3 hari kann kita nk jpe? k sygg ? :)

kewangan...

okeyy. pasal duit, mmg semua org akn hadapi masalah dlm hal ney. kann? aku punn satu. boros sgt. pantang ada duit kt tangan. tak pernah nk brjimat kann? haaa. smlm baru je masuk duit elaun. tp da pakai. da la naek sem nk pkai bnyk duit. mana nak cari weyy. nampaknya kau kenalah ikat perut ney bila balik sana nanti aen. limitkn makan. puasa. alang2 dpt saving, dpt kuruskan badan cket. kann ? hehe. pandai2 lah aku kt sana nanti. insyallah :)

kolej..
haaa. ni lg satu mslh. tu hari warden ada mesej aku. dia bgthu aku yg aku kena tuker rumet nanti. rumet aku dok blok C and aku blok B. still blok yg lama aku stay sblm ney. sedangkan sem 4 semua kne transfer stay blok C. tp asl aku tak? bila tnya kenapa dyew ckp sbb rumet aku FISIO kne dok blok C. n nursing sem 4 sume kene stay blok B lg. hbs tuhh sem 3 nk campak mne? alasan tak logik lahh kann? aku tny rumet aku un dyew xtahu. ada ke patut? rumet bukan bole buat main. kalau dapat rumet yg teruk, habislah aku. herrmmm. 2 yg buat aku susah hati skrg ney. rasa tak nak balik sana un ad taww :'(

hermmm. aku rasa cukuplah smpai ney je utk entry kali ney. terima kasih kerana sudi membaca apa yg aku membebel kt atas ney k. hee. assalam :)

~SEKIAN~


Friday, 15 June 2012

cuba jadi KUAT !

Assalamualaikum bloggers :)
Memang lama betul aku tak UPDATE blog ney kann..
Sampai dah berbunyi CENGKERIK da :D
Maklumlah, CUTI SEMESTER...
Mana tak busy kannn :)

Hermm...actually macam2 cerita yang datang dalam HIDUP aku beberapa hari ney..
Tapi yg paling 'SAKIT'..,sebab 'DIA'..
Ntahla..tak tahu n cakap macam mana...
nak kata aku KUAT JELES,memang patut pun aku JELES..
dulu DIA pernah JANJI takkan SHOOT PEREMPUAN lain kalau aku punn tak pergi SHOOT ngn LELAKI laen..
so aku punn ikutkan jelaa apa yg DIA nak..
member2 LELAKI aku ajk g SHOOT suka2,aku fikir dua kali dulu nak pergi ke tak..
semua demi nak JAGA HATI dia..sumpah aku SAYANG dia TERAMAT SANGAT !
tapi SEMALAM....aku ingatkan dia g shoot ALAM SEKITAR...
aku punn biarkan jelaa..alih2 shoot MODEL rupanya...
adehhh..agak TERKILAN sikit laaa..
then pagi td aku tgk gambar DIA..aku sukaa sangat GAMBAR dia yg DIA baru UPLOAD tadi..rasa RINDUU sangat kt dia..so aku punn TENUNG lahh lama2 GAMBAR dia tuhh..RINDU punya pasal..
then aku tgk JARI dia...macam ada SOMETHING yg TAK KENA..

tengok JARI dia.. :'(

ye,mmg punn..CINCIN..dia tak pakai CINCIN kteowg..berderai AIR MATA aku ke PIPI..
rasa SEDIHHH sangat..tapi dia mmg akan cepat FAHAM kenapa aku tiba2 tak ada mood..
so dia EXPLAIN dr A-Z kenapa dia tak pakai CINCIN tuhh..
aku bukan tak faham dia...tapi kalau aku,aku keluar g KEDAI RUNCIT dpn rumah tuhh punn aku pakai cincin..
aku takut kalau terjadi apa2 kt aku dalam PERJALANAN,sekurang2nya CINCIN tuhh ada kt JARI aku buat kali terakhir..
tapi takpe lahh..benda KECIK je punn kott..tak elok nk BESAR2KAN..isn't it ?

hermmm...selalunya BULAN ENAM ney bulan yg aku tungu2kn,bulan yg aku SUKA SANGAT..
tapi BULAN 6 tahun ney,langsung tak BERMAKNA apa2 bg aku,mcm2 dugaan dtg kt aku..semua aku TANGGUNG sorg2..kenapa ea?
masalah si DIA,masalah KAWAN,masalah DUIT,masalah KESIHATAN..
semua aku TANGGUNG SENDIRI..tapi takpe lahh...aku tahu ALLAH sentiasa ada bersama aku..
aku yakin AKU KUAT ! aku boleh atasi semuanya :) insyallah...dengan izinnya..aminn :D

~SEKIAN~